sâmbătă, 13 februarie 2010

VALENTINE'S DAY


De ziua indragostitilor, daruiesc cate un trandafir tuturor celor care ma viziteaza si va doresc sa fiti "Fericite"!!!!

vineri, 22 ianuarie 2010

Premii deosebite


Am primit aceste frumoase premii de la ,,Just me " pentru care ii multumesc mult si  o felicit pentru retetele deosebite pe care le face.



La randul meu aceste premii le ofer cu mare drag, tuturor gospodinelor incepatoare sau experte. Va rog sa le ridicati.

vineri, 25 decembrie 2009

CRACIUN FERICIT



Tuturor le doresc un "Craciun Fericit !"

duminică, 22 noiembrie 2009

Dulceata de piersici

Ingrediente :
- 2,5 kg. piersici,
- 1    kg. zahar,
- 1  pahar apa (250 ml),
- 1 lamaie

Se spala piersicile si se decojesc (se pot opari putin) apoi se taie jumatati. Punem apa cu zaharul pe foc si il lasam sa se faca un sirop mai  consistent. Tragem cratita de pe foc si punem toate piersicile si lasam 10 -15 min sa se patrunda. Punem dulceata din nou pe foc si fierbem la foc mare mesteand usor pana se leaga dulceata. La sfarsit adaugam zeama de lamaie. Se pune rece in borcanele sterilizate si se da la camara. Este foarte buna !


.

duminică, 23 august 2009

Pizza cu blat cumparat

Un aperitiv foarte rapid si pe gustul copiilor.

Am gasit intr-un magazin blat de pizza prosapat nu congelat si am decis sa experimentez (fiica mea este fan pizza). Am uns aluatul cu sos de rosii diluat putin apoi am adaugat cascaval ras, feli fe bacon, sunca presata, branza rasa cateva feli de rosii si ardei pentru aspect si am dat-o la cuptor.Calificativul a fost dat de fiica mea adica '' foarte buna !''

sâmbătă, 18 iulie 2009

Cremsnit Nati


Ingrediente:
- 5 oua
- 200 gr. zahar
- 100 gr. amidon
- 1 l. lapte
- 200 gr. unt (eu folosesc Rama pt. prajituri)
- esenta de vanilie
- o cutie de foi Boromir
In mixer amestecam albusurile cu zaharul si putina sare pana devine o spuma tare si lucioasa.

Cam asa trebuie sa arate. Se adauga pe rand galbenusurile si apoi amidonul. Se amesteca tot cu mixerul.
Se pune laptele la fiert cu vanilia, iar cand fierbe se toarna aceasta crema firicel si se amesteca continuu cu o lingura de lemn (focul se da la mic) pana se ingroase.
Cand este groasa bine se ia de pe foc si se adauga untul taiat cubulete pana se absoarbe si crema devine lucioasa si gustoasa.
Se raceste la frigider sau intr-un vas cu apa, si apoi trecem la asamblare.
O foaie o lasam in cutie, a doua o taiem patratele pe care le punem la sfarsit.
Punem crema, arajam a doua foaie taiata, o invelim in folie si o dam la rece.
Cam asa arata iar daca doriti o puteti pudra cu zahar vanilat.
Va doresc : Pofta buna !

duminică, 21 iunie 2009

Prajitura fina cu cirese


Ingrediente:
- 3 oua
- 15 lg. zahar
- 15 lg. ulei
- 15 lg. lapte
- 15 lg. faina
-1 praf copt
- cirese
Se amesteca ouale intregi cu zaharul, se adauga uleiul , laptele alternand cu faina, praful de copt si esenta de rom. Se tapeteaza o tava, se toarna trei parti din compozitie dupa care se da putin la cuptor. Se scoate tava din cuptor si se aranjeaza ciresele peste blat. Peste cirese se toarna restul de coca si se da la cuptor pana se coace. Este o prajitura rapida si foarte fina. Pofta buna !


Premiul de la "Just me"

Premiul de la "Just me"
pentru care ii multumesc mult