Aceasta reteta o am de la Lily, si de cand am vazut prajitura, am dorit s-o fac si eu.
Ingrediente:
- 8 oua
- 8 lg faina
- 8 lg.zahar
- 1 plic praf de copt
- 3 lg. lapte
- 2 lg.cu varf cacao
-esnta rom
- 8 oua
- 8 lg faina
- 8 lg.zahar
- 1 plic praf de copt
- 3 lg. lapte
- 2 lg.cu varf cacao
-esnta rom
Se separa galbenusurile de albusuri. Se freaca cu 5 lg.zahar se adauga 3 linguri de lapte si se amesteca continu. Se adauga faina si praful de copt.
Albusurile se bat spuma cu 3 linguri zahar pana devine o spuma tare. Se adauga in prima compozitie si se amesteca usor cu o lingura de lemn. Se toarna in tava tapetata si se da la cuptor.
Albusurile se bat spuma cu 3 linguri zahar pana devine o spuma tare. Se adauga in prima compozitie si se amesteca usor cu o lingura de lemn. Se toarna in tava tapetata si se da la cuptor.
Crema:
- 400 ml. lapte
- 5 lg. cu varf faina
- 5 lg. zahar
- esenta vanili
- 400 ml.smantana pentru frisca
- 400 ml. lapte
- 5 lg. cu varf faina
- 5 lg. zahar
- esenta vanili
- 400 ml.smantana pentru frisca
Se mixeaza bine totul apoi se fierbe pana se ingroase. Se da la rece complet.
Se mixeaza 400 ml. frisca apoi se amesteca foarte bine cu prima compozitie.
Se mixeaza 400 ml. frisca apoi se amesteca foarte bine cu prima compozitie.
Glazura:
-200 g.ciocolata amaruie
- 150 ml frisca lichida
-200 g.ciocolata amaruie
- 150 ml frisca lichida
Se topesc la microunde.
Blatul se taie in doua se unge cu crema si se glazureaza. Este mai bine sa se consume a doua zi. Este foarte gustoasa. Pofta buna.
Blatul se taie in doua se unge cu crema si se glazureaza. Este mai bine sa se consume a doua zi. Este foarte gustoasa. Pofta buna.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu